Как от безхаберието на управлението на Столична община страдат гражданите на район „Триадица“?

Как от безхаберието на управлението на Столична община страдат гражданите на район „Триадица“?

Пример за безхаберието на управлението на Столична община, от което страдат гражданите на града.

Кметът на София (ГЕРБ) обещава финансиране за строежа на детска градина в кв. Манастирски ливади- изток. Обществената поръчка се води от районния кмет на Триадица (ГЕРБ). Парите обаче не идват. Районният кмет прекратява поръчката и сега по стар обичай ще опере пешкира. Кметът на София, „строга и справедлива“, хока районния си кмет, че не е справил и заявява на всеослушание, че обществената поръчка ще се проведе от общината, а не от района. Спете спокойно деца.

Но удобно се пропускат въпросите:

1. Кой ще върне на хората от далечните квартали на Триадица парите, времето, нервите и разправиите, докато водят децата си на детски градини в четирите краища на София?


2. Защо се възлага проект на районната администрация, която няма капацитет да го изпълни, но има капацитет да води дела, за да прекрати поръчката?


3. Защо се обещава финансиране, което не се дава?


4. Колко време жителите на кв. Манастирски ливади-изток трябва да чакат, за да получат нормални условия, в които да живеят и да отглеждат децата си?


5. Защо представители на една и съща политическа сила не могат да мелят заедно, а водят мними битки на гърба на гражданите на Триадица?

Това е водевил- ние го гледаме и търпим вече десет години.

Тази есен е време за промяна.